Spring naar de content

VVD'er Hans Dijkstal overleden

[[image file="2010-05/unknown.gif" align="inline" ]]
UPDATE - Oud-minister en voormalig VVD-fractieleider Hans Dijkstal is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij was, samen met PvdA'er Ad Melkert, een van de architecten van de Paarse kabinetten. Dijkstal was van 1994 tot 1998 minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier in het Paarse kabinet-Kok. In 1998 volgde hij Frits Bolkestein op als partijleider van de VVD.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De reactie van Mark Rutte: “Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden. We wensen zijn vrouw Anneke en hun dochters en kleinkinderen sterkte met het dragen van dit grote verlies. Hans toonde een grote maatschappelijke betrokkenheid en was, vooral na zijn politieke carrière, lid van vele besturen en commissies.”

“Ook stond hij bekend als een groot liefhebber van cultuur en muziek, met name jazz. Als tenorsaxofonist speelde hij met groot plezier bij de Liberal Swing Formation. Een Amerikaanse uitdrukking luidt: ‘Jazz is an open-ended music designed for open minds.’ Zo zullen we ons Hans herinneren, als een open, geëngageerd politicus, en vooral: een mens. Warm, oprecht en betrokken. We zullen hem missen.”

Onderwerpen