Spring naar de content

De ramp van Cannes

Het filmfestival van Cannes, waarvoor morgen het startschot wordt gegeven, lijkt op een ellendige editie af te stevenen. Moeder Natuur heeft zich meerdere malen laten gelden in het Zuid-Franse kustplaatsje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Natuurlijk onheil zorgde ervoor dat het verzamelde internationale cultuurjournaille al een tijdje als aasgieren boven de Croisette cirkelt. Het internationaal gerenommeerde filmfestival is immers nog nooit zoveel (en zo slecht) in het nieuws geweest voor het maar begonnen was.

De reeks incidentjes waarmee de organisatoren van het festival al een tijdje kampen, laten zich nog het best omschrijven als milde bijbelse plagen. Om te beginnen waren er de vloedgolven die de straten blank zetten. De torenhoge golven hebben grote delen van het keurig aangelegde strand en aanliggende horeca-etablissementen vernield.

Daarnaast waren er de bruuske modderstromen, die verschillende sportwagens van hun parkeerhaven bij de Croisette naar ranziger oorden torpedeerden. Nooit leuk om de elite voor je filmfestijn warm te maken natuurlijk. Daarom ook dat de festivalbonzen snel keurige foto’s van het terrein het internet lieten rondgaan. Keuriger dan hoe het er daadwerkelijk uitzag.

Als het om mysterieuze natuurverschijnselen draait, kan die vermaledijde IJslandse vulkaan ook niet ontbreken natuurlijk. Een voorlopig laatste oprisping van de aswolk zorgde ervoor dat verschillende Zuid-Europese luchthavens de voorbije week hun deuren sloten.

Het laatste dat het festival nodig heeft, is dat het vliegveld van Nice een tijdje de sterren uit het luchtruim weert. Ondanks de originaliteit van de schertsoplossing van de L.A. Times, is het niet waarschijnlijk dat Russell Crowe met de stoomboot uit Los Angeles naar de Zuid-Franse kust afreist.

Onderwerpen