Spring naar de content

Bram Moszkowicz: 'Wilders is geen oorlogsmisdadiger'

Advocaat Bram Moszkowicz laat deze week in HP/De Tijd zijn licht schijnen over de mediahetze rond het proces tegen zijn cliënt Geert Wilders. Hij heeft het ook over zijn optredens in RTL Boulevard, de geloofwaardigheid van de advocatuur en het luttele aantal vrienden dat zijn leven verrijkt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Ik heb sowieso niet veel vrienden. Nooit gehad ook. Ik ga ook niet naar recepties, of naar lunches om te acquireren” is een citaat dat de immer gefocuste Moszkowicz typeert. De mediagenieke en vaak controversiële advocaat laat niet makkelijk in zijn ziel kijken, maar liet in HP/De Tijd toch een behoorlijk openhartig gesprek optekenen.

Alsof hij, met zijn joodse achtergrond en familie met een Auschwitz-verleden, een politicus als Wilders niet zou kunnen verdedigen. “Wilders is geen oorlogsmisdadiger, maar een vooraanstaand Nederlands politicus die wordt vervolgd en in zijn recht van vrijheid van meningsuiting wordt beperkt.”

Over de banaliteit van een programma als RTL Boulevard, waarin hij regelmatig aantreedt, is hij kort. “Boulevard vind ik leuk. Ik vind het wel prettig om de vooroordelen over de strafrechtadvocaat of over het recht, op een eenvoudige wijze weg te nemen.”

Lees het volledige interview in HP/De Tijd van deze week.