Spring naar de content

'Laat Jack toch met rust!'

Jack de Vries is vreemdgegaan. En niet zo'n klein beetje ook. Hij blijkt maandenlang zijn vrouw bedrogen te hebben met zijn Luchtmacht-adjudant Melissa. Maar betekent dat ook dat hij moet opstappen? Bas Paternotte vindt van niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Als we De Telegraaf mogen geloven had de staatssecretaris van Defensie een intiem onderonsje op Kamp Holland in Uruzgan terwijl volkszanger Jan Smit de troepen aan het entertainen was. Dat is weinig deftig te noemen. Dat roept beelden op van plakkerige en zanderige seks in een bloedhete legercontainer die bestand is tegen granaatinslagen. Met op de achtergrond dus een zanger uit Volendam.

Het is een persoonlijk drama voor alle betrokkenen. Met name mevrouw De Vries en haar twee kinderen betalen een hard gelag. Daarnaast heeft De Vries het CDA grote schade berokkend. Een kleine maand voor de verkiezingen blijkt de Golden Wonderboy een ordinaire schuinsmarcheerder te zijn. Maar daar heb je er meer van. Probleem is echter dat De Vries lid is van een partij die het gezin promoot en alles wat daar bijhoort. Het is niet kies van een christen-democraat om vreemd te gaan. Als Melissa echt zo'n leuke meid is dan had De Vries kunnen gaan scheiden. Of de affaire kunnen beëindigen. Of met zijn zijn vrouw in huwelijkstherapie gaan. Maar dat moet hij zelf weten. Dat gaat niemand wat aan.

Maar betekent dat dat De Vries nu op moet stappen als staatssecretaris? Nee, natuurlijk niet. Adjudant Melissa is overgeplaatst, wat logisch is. Er zijn geen aanwijzingen dat de affaire zijn werk heeft beïnvloed. Een Amerikaanse president heeft zich laten afzuigen in the Oval Office en zelfs hij mocht blijven. En dan zou De Vries chantabel zijn? Maar het zijn verkiezingen dus het is logisch dat de Partij van de Arbeid een georchestreerde aanval heeft ingezet op De Vries. In de vorm van Bram Peper. Bram Peper, dat is dus die man die om 7 uur 's morgens in zijn onderbroek een glas whiskey en een flesje bier leeg drinkt. Op de nationale televisie. Eens in de zoveel tijd ontvangt HP/De Tijd  berichten over de handel en wandel van Job Cohen. Daar hebben we vooralsnog geen onderzoek naar gedaan. Want het gaat niemand wat aan.

Er is maar één iemand die bepaalt of Jack de Vries (plaats 15) mág blijven in Den Haag en dat is de Nederlandse kiezer op woensdag 9 juni. En er is maar één iemand die bepaalt of hij wíl blijven in Den Haag en dat is Jack de Vries zelf.

Onderwerpen