Spring naar de content

Victoria Koblenko

Victoria Koblenko (1980, Vinnytsja, Oekraïne) is actrice. Ze is bekend geworden door Goede tijden, slechte tijden, waarin ze nu een gastrol speelt. Daarnaast is ze te zien in de dramaserie Bloedverwanten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

Nogal uitgeblust, doordat ik een hectische periode doormaak. Door mijn onrust doe ik heel veel verschillende dingen tegelijk. Maar ik heb goede moed en hoop om mijn keuzes in de toekomst in betere banen te kunnen leiden.

Aan wie ergert u zich?

Aan dierenactivisten die tegen bont strijden maar wel leren schoenen dragen, te hypocriet zijn om vegetariër te worden of te zuinig zijn om biologisch vlees te kopen.

Heeft u ooit een mystieke ervaring gehad?

Op dit moment is innerlijke rust voor mij iets ongrijpbaars omdat ik in mijn hoofd overuren draai. Zodra ik die rust vind, zal ik dat als een mystieke ervaring beschouwen.

Lijkt u op uw moeder?

Ik zet me nu meer dan ooit af tegen mijn moeder omdat ik de gelijkenis die steeds groter wordt zo wil vertragen. We zijn beiden erg eigenwijs.

Wat is uw grootste angst?

Dat ik nog meer op mijn moeder ga lijken dan ik al doe. Eigenwijsheid is soms een deugd, maar kan zich ook tegen je keren. Het beeld van inflexibiliteit en niet met je tijd mee kunnen gaan, jaagt me de stuipen op het lijf.

Wat zijn uw dagdromen?

Die gaan over gelukzalige momenten die ik al heb meegemaakt. Meestal in bijzondere landen. Ik reis graag.

Bent u aantrekkelijk?

Ik vind mezelf niet onaantrekkelijk. Maar aantrekkelijkheid is net als charisma: het wordt je vooral door anderen toegekend. Ik kom op straat mensen tegen die mij willen kwetsen en me zelfs dik en lelijk noemen, maar ik krijg ook genoeg vleiende complimenten. Het is aardig in balans.

Waar schaamt u zich voor?

Dat ik na jaren proberen mijn scriptie te voltooien toch genoegen heb moeten nemen met een bachelordiploma. Ik heb in Leiden politicologie gestudeerd.


Bent u monogaam?

Ik ben het geweest. Dat kostte geen moeite. Toch geloof ik niet in het nut van seksuele monogamie. Wel in de monogamie van blinde liefde.

Wanneer heeft u voor het laatst gehuild?

Gisteren. Het verdriet om mijn opa die al tien jaar overleden is, overvalt me soms met krokodillentranen.

Lijkt u op uw vrienden?

Nee. Ik denk dat ik ze daar ook op uitkies. Voor mij is een belangrijke functie van vrienden dat ze mij een spiegel kunnen voorhouden.

Als u iets aan uzelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Ik zou het initiatief meer aan anderen willen overlaten, ruimte geven en delegeren in plaats van alles zelf willen doen.

Wie is uw grootste liefde?

Lev. (Ex-FC Groningen-voetballer Evgeniy Levchenko - red.)

Wat is uw grootste ondeugd?

Chocolade. Ik bestel altijd het toetje vóór mijn hoofdgerecht en ik rijd graag op en neer naar Parijs voor een gebakje van Ladurée.

Hoe moedig bent u?

Op de grens van overmoedig.

Van wie heeft u het meest geleerd?

Van mijn oma. Zij is een onuitputtelijke bron van wijsheid. Ik ben altijd eerlijk en recht door zee. Door haar heb ik me gerealiseerd dat waarheid soms wordt overschat en dat je je naasten daar niet altijd mee moet willen confronteren.

Wanneer was u het gelukkigst?

Vorig jaar tijdens het paragliden in Pokhara in Nepal, met de Himalaya aan mijn voeten. Ik voelde toen de ultieme vrijheid van het overgelaten zijn aan de grillen van de wind.

Welke eigenschap waardeert u in een man?

Vindingrijkheid, zorgzaamheid, mannelijkheid. De man van nu weet door de zelfstandigheid van moderne vrouwen zelden wanneer hij de boventoon mag voeren en stelt zich daardoor vaak te dienstbaar op.


Welke eigenschap waardeert u in een vrouw?

Vindingrijkheid, zorgzaamheid, vrouwelijkheid.

Wat is uw grootste prestatie?

Mijn assimilatie met de Nederlandse samenleving. Op mijn dertiende ben ik met mijn ouders naar Nederland gekomen. Als iemand mijn achternaam niet kent, valt het niet op dat ik een immigrant ben. Om dit te bereiken, heb ik me heel veel dingen snel eigen moeten maken. Ik voel me nu in de eerste plaats Nederlander.

Wat is uw grootste mislukking?

Ook mijn assimilatie met de Nederlandse samenleving. Want ik ben nu niets voor de volle honderd procent. Voor de Russen ben ik een export-Rus en voor de Nederlanders ben ik een import-Nederlander, ofwel een allochtoon. Wereldburger worden en blijven is de enige oplossing.

Gelooft u in God?

Nee.

Welk leed heeft u anderen berokkend?

Onbewust heb ik er met mijn dominante gedrag toe bijgedragen dat iemand in mijn ogen een minder leuk en egoïstischer mens werd. Als je twee grote ego's naast elkaar zet, gaan ze tegen elkaar opbieden. Voor een liefdesrelatie is dat funest.

Wie hoopt u nooit meer terug te zien?

De kant in mij die ik leerde kennen tijdens de opnames van het programma Wie is de mol? Op dat moment kon ik niet goed functioneren in een groep. Ik werd hard, onuitstaanbaar en onaardig. Daar heb ik van geleerd.

Wat is de beste plek om te wonen?

New York, Parijs en Berlijn.

Hoe is ongeluk te vermijden?

Door je eraan over te geven.

Wat is uw devies?

Ik voel, dus ik besta.