Spring naar de content

Nieuwe Ho is een Mo

Afgelopen week vond in de Amsterdamse Halvemaansteeg, van oudsher het Homofiele Kwartiertje, de lancering van het nieuwe homobroertje van de Linda. plaats. De allereerste editie, indertijd met Arie Boomsma op de omslag, had nog geleid tot een schisma binnen de Evangelische Omroep. Hoewel de Heere Heere zelf als bekend nooit was getrouwd en goedbe-schouwd voortdurend werd gespot met twaalf voornamelijk maritieme mannelijke types, legde de EO Boomsma vanwege diens medewerking een schorsing op, die uiteindelijk uitmondde in een beëindiging van het dienstverband.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De tweede editie leverde prompt een nieuw schandaaltje op, want volkszanger Thomas Berge, die in eerste instantie was aangezocht voor de cover, moest op last van zijn impresario de eer aan een ander laten. Men vreesde het Friso-syndroom, genoemd naar een zekere prins uit een niet nader te noemen koninklijke familie, die ondanks huwelijkse staat en stapels nageslacht het onderwerp is van geruchten inzake gelijkgeaardheid. Dus mocht er alleen een fotoshoot van Berge in l’Homo, waarbij in de begeleidende tekst nogal overdreven in iedere oneven regel werd benadrukt dat het ventje zwaar hetero is.

Uiteindelijk werd het de 31-jarige Orhan Bucakli, van Turkse komaf en tot voor enige tijd een keurig getrouwde huisvader, hier naast Linda de Mol. Pikant is dat Orhan ook nog moslim is, een ideologie waarvan de aanhangers een gepatenteerd geneesmiddel inzake homoseksualiteit bezitten. Het volstaat om ondersteboven van een toren gegooid te worden, waarna de patiënt definitief afziet van elk gesodemieter.

In de judeo-christelijke bescha- ving is dit patentgeneesmiddel nagenoeg onbekend, waardoor het op de presentatie krioelde van de hoogbejaarde gays. Foto vier is het kleermakersduo Frans Molenaar en Jan Taminiau. Molenaar levert vooral aan C&A, die zoals bekend weer de geldschieter is van de kwaliteitscourant NRC Handelsblad, dus strikt genomen stikt de couturier bij elk rugpand een liberaal hoofdredactioneel commentaar op de koop toe.

Omdat het in pijpenla-café Montmartre stampvol was, stond een deel van de gasten op straat. Onder hen hoofdredacteur Arendo Joustra van Elsevier, die zijn favoriete boekenlijstje aan de redactie van l’Homo had doorgegeven. Marc van der Linden, de hoofdredacteur van Royalty, kwam in zijn bouwvakkersoutfit, overigens de favoriete drag in deze contreien. Hij liet zich gewillig interviewen voor een concurrerend homosufferdje en moest vervolgens razendsnel vertrekken omdat twee stoere geüniformeerde types belangstellend ’s mans dubbelgeparkeerde bolide stonden te monsteren. Op foto zes de heteroseksuele bazin van l’Homo, Jildou van der Bijl. Twee weken geleden figureerde zij in deze rubriek als prijsvraag. Jildou was op de Rob van Vuure-afscheidsparty de hoofdredactrice van Hangkruis; Viva-cheffin Corinne van Duin van Ton Sur Ton Gris stond naast haar.