De dopingjachthond die Lance Armstrong wil opsluiten

niek stolker 27 mei 2010 Cultuur

Dit is ‘m. Jeff Novitzky, de man die Lance Armstrong dan eindelijk dreigt te gaan ontmaskeren als dopingzondaar. Nadat  voormalig ploeggenoot Floyd Landis hem vorige week beschuldigde van vals spel, is dit de volgende klap voor de zevenvoudig Tourwinnaar. En niet zo’n geringe, want het cv van dopingjachthond liegt er niet om.

De FBI-agent kreeg atlete Marion Jones (drie keer goud in Sydney) achter tralies en ook Barry Bonds, volgens velen de beste honkballer aller tijden, moest na onderzoek van Novitzky toegeven aan de spierversterkers te hebben gezeten.

Nu gaat de pitbull onder de dopingjagers dus achter de grootste Tour-renner aller tijden aan. Armstrong, die in juli zijn achtste Ronde van Frankrijk hoopt te winnen, is een tegenaanval gestart. Volgens hem probeert Landis hem al twee jaar te chanteren. Armstrong plaatste bewijsmails op zijn site.

Jeff Novitzky gaat intussen door. Volgens The New York Times regelde hij al een ontmoeting met Landis. Als Novitzky het bewijs tegen Armstrong rondkrijgt, zou de Texaan wel eens in de gevangenis terecht kunnen komen. Omdat hij mede-eigenaar was van Tailwind Sports, zou hij aangeklaagd kunnen worden voor samenzwering en fraude.

Reageer op artikel:
De dopingjachthond die Lance Armstrong wil opsluiten
Sluiten