BabyQuote 2010

Jan Zandbergen 28 mei 2010 Cultuur

Waarin het goed toeven is tussen vermogend jongvolk en arm journaille.

Naast de gewone hitlijst van schatrijke bejaarden komt het bij de adverteerders uiterst geliefde maandblad Quote eenmaal ‘s jaars met een nummer vol vermogende jongelui die het zonder gouden paplepel moesten doen. In de lijst figureert het complete Nederlands elftal, dit jaar onder financiële aanvoering van Ruud van Nistelrooij, maar die ballenboys komen nimmer naar de presentatie. Onze favo miljo’s Charles en Esther Simons komen daar altijd. Meneer staat dit jaar op plek 71, nog altijd goed voor negen miljoen. De op de stoep geparkeerde roomwitte Porsche Panamera van het echtpaar (catalogusprijs anderhalve ton, 5.0 liter motor, 294 kW vermogen en zuinigheidslabel E) is anderhalve maand oud en werd op last van de onvermijdelijke parkeerpolitie verwijderd, maar de (voor gewone stervelingen niet leverbare) megasloep van de Audi-importeur mocht zowaar blijven staan. Die is trouwens een tonnetje duurder.

Binnen in The Dylan liepen de gebruikelijke verdachten. Quote-baas Sjoerd van Stokkum is inmiddels 39 en gaf in de kolommen ruimhartig toe dat een notering in zijn eigen blad er niet meer in zat. Naast hem Chris Luken, de bedenker van de Hotelbon, maar die is inmiddels boven de 40 en daarmee hors concours, en voor de klassieke ouwelullenlijst van de Quote 500 is hij trouwens niet rijk genoeg.

Nog meer journalistieke armoedzaaiers op foto drie, met links de HP/De Tijd-bashende Maartje van Hoek van Het Parool, goed voor negentien onnauwkeurigheden in één artikel, wat zelfs voor deze Amsterdamse krant een record is. Subject van Maartjes hartstocht is Henk Willem Smits van Quotenet, de grote man van de website van Quote. En waar miljonairs zijn, is vanzelfsprekend vrouwelijk schoon. Erg in trek bij de fotografen was bezoekster Saskia, die we tevergeefs een paar interessante beurstips poogden te ontlokken, maar daar had de schat helaas de ballen verstand van. Voor het echte financiële piskijken had de bezoeker meer aan FD-journalist Gerben van der Marel, die samen met Vasco van der Boon de bestseller De vastgoedfraude schreef. Volgens intimi op de party is Gerben de geestelijke vader van bijna het gehele boek, maar is hij te bescheiden om dat toe te geven.


Door de schrijvende bankier Gregor Witteveen, CEO van Keijser Capital, werden we geïntroduceerd op het privéverjaarspartijtje van Van Lanschot-bankier Rob Labadie, iets verderop, op de Herengracht. Hier waren voor de verandering alle gasten schatrijk, maar het gezelschap vond het wel lollig om twee onvermogenden een paar uurtjes in hun midden te dulden, en helemaal op een feestje waar tout rijk Amsterdam voor op de wachtlijst staat. Rechts staat de partycrashende Robert Kroon van het pr-bureau Kroon op het Werk, met als standplaats Landsmeer, en dan weet je het eigenlijk al. Die kan alleen maar dromen van de hoogste schijf.

Reageer op artikel:
BabyQuote 2010
Sluiten