Spring naar de content

Spruitje en Asperge

Op zich is een nieuw seizoen Knevel & Van den Brink heel erg. Zoals Voorganger en Diaken dagelijks hun onwereldse moralisme over je uitstorten, is onverteerbaar. Maar dat het bij Spruitje en Asperge dit seizoen vooral over de politiek zal gaan, is een verademing. Na de overkill van Felix Rottenberg en Paul Witteman is een iets minder PvdA-gezinde politieke wind door de latenight-babbelhoek meer dan welkom.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Alleen is mij nog niet ter ore gekomen waarom de beroemde Knevel & Van den Brink-sidechicks ineens zijn verdwenen. Waren de Myrthe Hilkens op? Leidden de dames te veel de aandacht af van Knevels woestmachtige vingertje? Niemand die het weet. Ik had op zijn minst Aaf Brandt Corstius en Hanneke Groenteman als wekelijkse sidechicks verwacht: appetijtelijke jongedames en toch zo door en door correct als een complete jaargang EO-Visie.

Ach, het heeft zo zijn voordelen. Het is voor beide heren al moeilijk genoeg om niet door elkaar heen te praten – zelfs na al die seizoenen oefenen – laat staan dat ze ook nog eens een vrouw aan het woord moeten laten. Misschien blijkt het jaar-lijks verminderen van het aantal gasten een uitstekend idee: over vier jaar zijn Knevel en Van den Brink dan alleen nog hun eigen gasten. Waarschijnlijk zonder dat ze dat zelf doorhebben.

Het zal de kijkcijfers goed doen.