Spring naar de content

Louis van Gaal wéér met Hitler vergeleken

Drie weken geleden baarde Van Gaal opzien door op een bordes in Munchen te brullen dat hij Europa wilde veroveren (waar hebben we dat eerder gezien?) en werd hij alom neergezet als de Hitler van Beieren. Nu geeft Giovanni een fijne schop na. In de Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo zet de ex-speler van FC Barcelona zijn oude coach weg als ‘de Hitler van de Brazilianen’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Van Gaal is arrogant, hoogmoedig en heeft volgens mij een mentaal probleem,” zegt Giovanni, die eind jaren negentig onder Van Gaal speelde. En: “De samenwerking verliep desastreus. Hij was niet gediend van Braziliaanse voetballers. Hij verdreef me en had ook ruzie met Rivaldo en Sonny Anderson. Hij zei altijd dat we slecht trainden. Ik denk dat hij iets mankeert. Hij heeft geen weet van voetbal. We trainden altijd op dezelfde manier. Hij lijkt wel gek.”

Na Van Gaals bordesscène van 9 mei volgden talloze parodieën op internet (zie hieronder).

<object width=”410″ height=”355″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/Oe2Q50uR-M4&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/Oe2Q50uR-M4&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”355″></embed></object>

<object width=”410″ height=”255″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/RYwjNI5V2wU&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/RYwjNI5V2wU&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”255″></embed></object>