‘Van Persie wordt topscorer op het WK’

niek stolker 3 jun 2010 Cultuur

De wedkantoren plaatsen Oranjes nummer 9 nog op een zesde plaats (na Villa, Rooney, Messi, Torres en Fabiano), maar de Britse voetbalsite 101GreatGoals.com weet het zeker: Robin van Persie wordt topscorer op het WK!

De site wijst erop dat Lionel Messi zonder zijn maatjes van Barcelona niet zo veel tot scoren komt, dat Wayne Rooney al vijf interlands droog staat en vaak tegen rode kaarten oploopt en dat Braziliaan Luis Fabiano het zwaar krijgt in de Groep des Doods tegen Portugal, Ivoorkust en Noord-Korea. Ook Cristiano Ronaldo, die gedeeld zesde staat met Van Persie bij de bookmakers, zal om die reden geen topscorer worden. Spanje-spitsen David Villa en Fernando Torres zullen de goals onderling verdelen. 

Robin van Persie is echter onbetwist de enige spits van het Nederlands Elftal en heeft met Sneijder, Van der Vaart, Kuyt, Afellay en Robben uitstekende aangevers. Andere redenen waarom Van Persie vaak het net gaat vinden: hij komt net terug van een blessure en scoort nu óók met zijn rechtervoet.

Dat deze voorspelling van 101GreatGoals.com niet direct de prullenbak in kan, bewijst dit artikel van een jaar geleden. Marcus Berg zou topscorer worden van het EK Onder 21 – en werd het ook.

[[ poll uid=156 ]]

<object width=”410″ height=”325″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/nVik94HNJzQ&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/nVik94HNJzQ&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”325″></embed></object>

Reageer op artikel:
‘Van Persie wordt topscorer op het WK’
Sluiten