Spring naar de content

Uw penisverlengers komen nu uit Vietnam

De meeste spam wordt nog steeds verzonden vanuit de Verenigde Staten, maar landen als Vietnam maken een inhaalslag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De VS is aan het verliezen op het gebied van ongewenste e-mail. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van  telecomwaakhond OPTA. Vanuit Amerika verstuurden spammers vorig jaar 20% minder mails over penisverlengers en Viagra dan het jaar ervoor. Ook spamgrootheden als China (min 24%) en Rusland (min 38%) zagen scherpe dalingen.

Nieuwe ster op het gebied van junkmail is Vietnam, dat in 2009 368% méér mails verzond dan het jaar ervoor. Andere winnaars in de spamoorlog zijn Brazilië (plus 193%) en India (plus 130%).

Azië is de afzender van de meeste ongewenste mail (33,3%), gevolgd door Europa (25,4%), Zuid-Amerika (19,3%) en Noord-Amerika (19,2%).

Volgens OPTA bestaat nog steeds ruim 96% van de mail die we ontvangen uit spam. E-mailprogramma’s filteren daar het grootste deel automatisch uit.

Onderwerpen