Spring naar de content

‘Laten de woestijnbewoners voor hem buigen’

Ah, mail van André Rouvoet. “Laten de woestijnbewoners voor hem buigen, zijn vijanden het stof van zijn voeten likken.” Pardon? Terwijl er een bui van Bijbelse proporties op ons neerdaalt, lezen we verder. “Rijpe aren zullen golven als de bossen van de Libanon. Vanuit zijn stad zal voorspoed ontluiken als jong groen op de aarde.” W000t?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De progressief-christelijke ChristenUnie zwaait vlak voor de verkiezingen nog even met een psalm (nummer 72) in een laatste poging om nog wat christelijke kiezers voor zich te winnen. In een [[popup file=”2010-06/christenuniemail.png” description=”e-mail” alt=”ChristenUnie-mail!” align=”inline” ]] vraagt de lijsttrekker zich af welke toekomst ons land voor zich heeft.

“Komt er een kabinet waarin ook de christenen in dit land zich kunnen herkennen? Een kabinet dat een christelijk-sociaal beleid voert, oog heeft voor de zwakke en opstaat tegen wie onrecht plegen (psalm 72!)? Een kabinet waarin mensen zijn vertegenwoordigd die willen luisteren naar Gods bedoeling voor dit land en voor dit volk?”

Goed, psalm 72 er maar even bijgepakt. Veel woestijnen, stof, bloed en kale akkers. Met als uitsmijter: “Geprezen zij zijn luisterrijke naam, voor eeuwig. Moge zijn luister heel de aarde vervullen. Amen, amen!”