Spring naar de content

Telefoontje van Pechtold heeft resultaat: Peter van der Vorst zweeft niet meer

RTL-presentator en producent Peter van der Vorst vroeg zich 24 uur geleden nog af op wie hij zou gaan stemmen. Een ding wist hij zeker: VVD zou het niet worden. Hij twijfelde tussen D66 of GroenLinks. Na een belletje van D66-leider Alexander Pechtold heeft hij zijn keuze kunnen maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Pechtold belde Van der Vorst enkele uren na zijn tweet om hem ervan te overtuigen om op D66 te stemmen. De presentator twitterde over het belletje van Pechtold en merkte op dat GroenLinks-leider Femke Halsema hem nog niet had gebeld. Halsema liet hem weten dat hij nog aan bod zou komen.

Heeft Halsema u intussen wél gebeld?
“Nee, nog niet. Maar dat verwacht ik ook niet. Het was toch meer een grapje op Twitter.”

Bent u er al uit op wie u gaat stemmen morgen?
“Nou, ik heb wel een idee. Waarschijnlijk wordt het D66.”

Waarom?
“D66 doet het goed op het gebied van homobeleid. Ze hebben veel bereikt. En ze hebben goede ideeën voor ondernemers. Ik heb natuurlijk een eigen bedrijf, dus dat spreekt me wel aan. Ik had niet verwacht dat Pechtold mij zou bellen, maar ik ken hem natuurlijk al van RTL Boulevard.”

Waarom stemt u eigenlijk geen VVD? Is het vanwege het feit dat de VVD de PVV niet uitsluit?
“Nee, dat is niet de enige reden, maar het speelt natuurlijk wel een rol. Ik heb vroeger SP gestemd en dan is de VVD gewoon een te grote stap.”

Uit een poll op de website van gay.nl blijkt dat 20 procent op de partij van Geert Wilders stemt. Wat vindt u daarvan?
“Het verbaasde me. Homo’s zijn toch een minderheidsgroep en dan is het raar dat ze stemmen op een partij die andere minderheidsgroepen uitsluit.”