Op Levitha regeert de geit

Ronald Hoeben 9 jun 2010 Politiek

Elke week op deze site: een filmpje van onze culinair recensent Ronald Hoeben. Dit keer gaan we naar het Griekse eiland Levitha en eten we geitenkaas, geitenburger en geitenbout.

(Lees verder onder het filmpje.)
<embed width=”410″ height=”361″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=9f14302cd0474fd0f3c9″ type=”application/x-shockwave-flash” />

Van de eilanden in de Egeïsche Zee die tezamen de Dodecanesen vormen, is Levitha een kleintje. Over veel van de andere Griekse eilanden in de groep zijn sagen te verhalen, maar over Levitha kun je alleen zeggen dat het een beschutte baai heeft die diep genoeg is om passerende zeiljachten en andere particuliere pleziervaartuigen een ankerplaats te bieden, en dat het zowaar over een restaurant beschikt, al is dat een wetenschap die je alleen uit de onontbeerlijke Greek Waters Pilot kunt vissen, want het woord ‘restaurant’ staat nergens te lezen. In de baai is een tiental boeien klaargelegd, tevens de maximale bezetting van het restaurant, voor zover de bemanning van die boten op de hoogte is van de geheime bestemming.

De karakteristiek Grieks blauw-wit geschilderde visserboot aan de steiger is van de uitbater van dat restaurant, maar wie denkt dat er in zijn eethuis vis wordt geserveerd, komt bedrogen uit. In tegenstelling tot wat je met al die omringende blauwe zee zou verwachten is het op de Griekse eilanden namelijk geen gewoonte om veel vis te serveren.

Reageer op artikel:
Op Levitha regeert de geit
Sluiten