Spring naar de content

SP: Wolfsen (PvdA) wéér in de fout

Houdt het dan nooit op met het gedoe rondom de burgemeester van Shredder City Utrecht, Aleid Wolfsen (PvdA)? Nu is er weer een rel uitgebroken rondom een vliegticket naar Shanghai. De PvdA-burgemeester weigerde economy class te gaan zitten. Stel je voor, tussen je eigen ambtenaren…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De domstedelijke SP is nu boos. Volgens hen was het helemaal niet nodig dat Wolfsen gezeten in een behaaglijke business class-zetel naar de Wereldtenstoonstelling in de grootste stad van China vloog. De socialisten vinden dat hij zijn upgrade uit eigen zak had moeten betalen. Wolfsen zegt dat  het vreemd zou zijn geweest om als enige bestuurder niet in de business class te gaan zitten.

Het is overigens niet zo dat Wolfsen dé declaratiekampioen is. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt namelijk dat ruim 80 procent van de burgemeesters het niet zo nauw neemt met de declaratieregels. Waarbij dient te worden aangetekend dat Wolfsen zich vorig jaar keurig heeft gedragen.

INSTANT UPDATE – Wolfsen had last van hermelijnenkoorts. Hij moest en zou naast kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima zitten.

Onderwerpen