Spring naar de content

Lekker verschillig: VARA manipuleert de verkiezingen

We dachten dat de VARA de Gouden Bokaal voor dirty campaigning al had gewonnen, maar de roeptoeter van de Partij van de Arbeid maakt het nu nog bonter. Want: vanavond gaat Maurice de Hond in De Wereld Draait Door om 19.30 uur, dat is anderhalf uur voordat de stemlokalen sluiten, een soort van exit-poll presenteren. Conclusie: de verschillige VARA gaat de verkiezingen op de door ú betaalde Nationale Televisie beïnvloeden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

En wij hebben al zo’n donkerbruin vermoeden wat De Hond gaat zeggen: de VVD en PvdA gaan gelijk op. Vervolgens gaat de volstrekt bevooroordeelde onafhankelijke Felix Rottenberg zeggen “Jaja, nou nou. Dit is heel spannend. Wie een links kabinet wil hebben, zal toch echt Job Cohen moeten stemmen.” Enter Jan Marijnissen: “Daar heb je gelijk in, Felix! Een stem op de SP zou trouwens ook tot een mooi links kabinet kunnen leiden!” Verzinnen we dit? Nee hoor, kijk maar naar de line-up van vanavond bij DWDD.

Enfin, één en ander leidt tot enig rumoer. Chef peilingen van de NOS Ad van Liempt is in ieder geval woest. Want in beschaafde landen doen we dit heel anders. Hij vindt dat De Hond is doorgedraaid. Wat vindt opiniepeiler De Hond er eigenlijk zelf van?

Vindt u dat het kan, die peiling om half acht?
“Het zijn bevindingen. Het zijn peilingen zoals altijd. We geven een richting van de uitslag. Het is geen voorlopige verkiezingsuitslag.”

Gaan PvdA’ers dan niet nog snel even naar de stembus als blijkt dat Job Cohen net een zetel tekort komt om te winnen?
“Dat is onzin. Ze zouden anders ook naar de stembus zijn geweest. Het is dezelfde peiling als gisteren. We vragen wat mensen vandaag stemmen of hebben gestemd, en dat hebben we gisteren en andere dagen ook gedaan.”

Maar…
“Ik heb het druk, dus ik ga nu andere dingen doen.”

HP/De Tijd is het, en dat zijn we niet vaak, volledig eens met NOS-baas Hans Laroes. De VARA verandert Nederland in een bananenrepubliek. Dit is ongelooflijk ijdel en stupide!