Spring naar de content

Harry Mens: Paars is een jodenstreek

Dat de joden de Nederlandse overheid domineren wisten we al dankzij Gekke Gretta. Maar het kan altijd bonter; volgens vastgoedjongen/tv-maker/Pavarotti-kenner Harry Mens is een joodse kongsi, bestaande uit de familie Asscher, Job Cohen en Uri Rosenthal, in Den Haag bezig een Paars kabinet te vormen. We kid you not, Harry zegt het echt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Laten we eerst naar de beelden kijken:

Een heus joods complot dus, volgens Mens. Maar hoe komt hij aan deze informatie? Wij vermoeden een column uit De Telegraaf van Neerlands beste politiek commentator Paul Jansen. Die schreef namelijk op 11 mei al in zijn gazet over [[download file=”2010-06/column_jansen_copy1.doc” icon=”” text=”een samenwerkingsverband” title=”” ]] tussen de Asschers, Cohen en Rosenthal. De bron: het CDA. 

Wij citeren:

“Het CDA ziet dit ‘aanvalspact’ van PvdA en VVD natuurlijk met lede ogen aan. Het mag dan ook niet verbazen dat vanuit die hoek wordt gewaarschuwd dat deze tweestrijd na 9 juni wel eens kan eindigen in het tegenovergestelde: een huwelijk in de vorm van een nieuw paars kabinet. In dat kader wordt het gerucht verspreid van een Des Indes-achtig beraad: de geheime ontmoetingen van PvdA, VVD en D66 in het gelijknamige hotel mondden in 1994 uit in het eerste paarse kabinet. Ditmaal zou een belangrijke rol zijn weggelegd voor de familie Asscher.

PvdA’er Lodewijk Asscher was de rechterhand van Cohen in Amsterdam en wordt getipt als toekomstig minister. Zijn oom Edward is lid van de Eerste Kamer namens de VVD. Die liberale senaatsfractie wordt aangevoerd door Uri Rosenthal, net als Asscher en Cohen van Joodse komaf. De zeer invloedrijke Rosenthal geldt als de beschermheer van Rutte. Overigens ontkent de VVD-leider deze lezing met klem.”

Een bizar staaltje van CDA-spin waar Harry Mens is ingelopen. Het Centraal Joods Overleg is, terecht, furieus over de uitlatingen van Harry Mens en noemt deze ‘onacceptabel‘. Rosenthal onderhandelt ondertussen rustig verder over een VVD-PVV-kabinet.

Met dank aan de redactie van PvdA-roeptoeter opinieweblog Joop voor het filmpje.