Rita ruimt op

bouke sonnega 14 jun 2010 Politiek

“Mevrouw Verdonk is vandaag moeilijk bereikbaar. Ze zijn aan het verhuizen.” Met deze zin, gesproken door een mevrouw bij het secretariaat van Trots op Nederland, wordt de werkelijkheid pijnlijk duidelijk.

De koek is op, Rita moet inpakken. Donderdag komt de Tweede Kamer in nieuwe samenstelling voor het eerst bij elkaar. Vanaf dat moment is Rita Verdonk vrij. Ze zal op z’n minst de komende kabinetsperiode niet in Tweede Kamer te zien of te horen zijn.

Of toch? Heel even gonsde het weer rond Rita Verdonk. Eind vorige week ging het gerucht dat ze opnieuw minister zou kunnen worden. Voor de PVV, deze keer. Maar nog geen dag later meldde Geert Wilders al dat hij “genoeg goede mensen in huis had.” En daar hoort Verdonk, volgens hem, dus niet bij.

Met het arriveren van de verhuiswagens lijkt het politieke einde van Verdonk nu toch echt aangebroken. In ieder geval tot de volgende verkiezingen, waar ze wellicht opnieuw gaat voor tien zetels.

UPDATE, 15 juni, 11.07 uur – Een woordvoerder van Trots op Nederland laat weten dat Rita Verdonk het ‘erg zwaar heeft’, maar dat ze zeker door gaat met TON.

Reageer op artikel:
Rita ruimt op
Sluiten