Spring naar de content

Rita ruimt op

“Mevrouw Verdonk is vandaag moeilijk bereikbaar. Ze zijn aan het verhuizen.” Met deze zin, gesproken door een mevrouw bij het secretariaat van Trots op Nederland, wordt de werkelijkheid pijnlijk duidelijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De koek is op, Rita moet inpakken. Donderdag komt de Tweede Kamer in nieuwe samenstelling voor het eerst bij elkaar. Vanaf dat moment is Rita Verdonk vrij. Ze zal op z’n minst de komende kabinetsperiode niet in Tweede Kamer te zien of te horen zijn.

Of toch? Heel even gonsde het weer rond Rita Verdonk. Eind vorige week ging het gerucht dat ze opnieuw minister zou kunnen worden. Voor de PVV, deze keer. Maar nog geen dag later meldde Geert Wilders al dat hij “genoeg goede mensen in huis had.” En daar hoort Verdonk, volgens hem, dus niet bij.

Met het arriveren van de verhuiswagens lijkt het politieke einde van Verdonk nu toch echt aangebroken. In ieder geval tot de volgende verkiezingen, waar ze wellicht opnieuw gaat voor tien zetels.

UPDATE, 15 juni, 11.07 uur – Een woordvoerder van Trots op Nederland laat weten dat Rita Verdonk het ‘erg zwaar heeft’, maar dat ze zeker door gaat met TON.

Onderwerpen