Spring naar de content

Sneijder: 2 – De Rest: 6

Wesley Sneijder was volgens de FIFA de beste man op het veld tijdens de wedstrijd Nederland – Denemarken. Ook volgens Wesley Sneijder was Wesley Sneijder de beste voetballer op het veld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Verder is zo’n beetje niemand het daar mee eens. Volgens Willem Visser, sportcommentator bij de Volkskrant, was Van Bommel de beste. Advies aan Sneijder: “Slaap goed, roffel een keer op je Afrikaanse trommeltje en concludeer dat je niet de beste was.”

Ook de deskundigen van Voetbal International kiezen voor Van Bommel. Ze vinden hem zelfs “onbetwiste regisseur van Oranje.” 

Bij NuSport gaat Sneijder naar huis met een mager zesje: “Een briljante pass, verder ging er vooral heel veel mis.”

Ook bij De Telegraaf mocht Sneijder niet meer in ontvangst nemen dan een krappe voldoende. Het dagblad koos Gregory van der Wiel met een 7,5 tot de beste speler van het elftal.

Hetzelfde geldt voor oude bekende Willem van Hanegem. Hij zegt ‘genoten te hebben’ van Van der Wiel. De ‘Grote Drie’ (Sneijder, Van Persie en Van der Vaart) kregen van hem stevig op hun donder. “Het leek of ze elkaar de ruimte niet gunden. Ze zaten elkaar vaak ik de weg.”

Tot slot gaat ook Johan Cruijff compleet aan Sneijder voorbij. Hij verheft Kuijt en Van der Wiel tot zijn favorieten.

Overigens wordt invaller en gangmaker Eljero Elia in bijna alle commentaren genoemd als uitschieter, maar hij komt als invaller nergens in aanmerking voor de Man of the Match-titel.

UPDATE, 16 juni, 11.26 uur – De ICT-jongens van Ortec/SSS zijn eruit: Dirk Kuijt was de beste.