Stemmenkanon Brinkman blijkt losse flodder

frank verhoef 15 jun 2010 Politiek

Hij heeft er zo hard voor gewerkt. Was wekenlang niet weg te slaan bij de media met zijn ‘Brinkman-campagne’. Stond iedere journalist te woord om vragen te beantwoorden over zijn strijd voor meer democratie binnen de PVV. Maar het is hem niet gelukt. PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft bij lange na niet de gedroomde 400.000 voorkeursstemmen gehaald. En dus is zijn positie binnen de nieuwe fractie niet zo sterk als hij hoopte.

Maandag 10 mei begon Brinkman een moedige voorkeurscampagne om zijn partij te democratiseren door aan te schuiven bij het praatprogramma Pauw & Witteman. Sindsdien heeft hij een maand lang iedere journalist die het maar wilde te woord gestaan. Maar het mocht niet baten.

[[image file=”2010-06/afbeelding_45.png” align=”inline” ]]

Brinkman mikte op honderdduizenden voorkeursstemmen, want alleen dan zou hij de nieuwe PVV-fractie ervan kunnen overtuigen om wat meer democratie binnen de partij te brengen. Het lage aantal voorkeursstemmen (slechts 18.865, net genoeg om zelf verkozen te worden in de Kamer) dat hij heeft weten binnen te slepen, is een duidelijk signaal van de gemiddelde PVV-stemmer naar PVV-leider Geert Wilders toe: ze willen helemaal niet lid worden van de partij. Ze houden niet van gedoe.

En dus is de strijd van Brinkman een verloren strijd. Ook al vreest Brinkman voor het ‘ontvallen’ van Wilders, de partij is en blijft een eenmansbeweging onder leiding van Wilders en niemand anders. En daar kan het tegendraadse PVV-Kamerlid niets tegenin brengen, zeker niet met slechts 18.865 voorkeursstemmen.

Reageer op artikel:
Stemmenkanon Brinkman blijkt losse flodder
Sluiten