Spring naar de content

De nieuwe nerds

Dankzij het succes van übernerds als Bill Gates en Steve Jobs hoef je niet meer te schamen als elektronica en gadgets je hart sneller doen kloppen. Sterker nog, je doet niet meer mee als je in de kroeg geen hypermoderne smartphone uit je zak tovert. ‘Anno 2010 zijn we allemáál een beetje nerd.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het glossy lijfblad van de trendbewuste technofiel heet Bright en het organiseert om de twee maanden een Bright Night in Amsterdam. Vast onderdeel en hoogtepunt van zo’n avond is het uitpakfeestje. Wat de launch party voor muziekfanaten is, of de wrap party voor filmliefhebbers, is de unpacking party voor gadgetfreaks. De sterren van dat feestje zijn niet de bedenkers of ontwerpers, maar de gadgets zelf. Op de vrijdagavond van de voorjaarseditie van Bright Night staat heel Amsterdam met een biertje op het terras uit te blazen van een drukke werkweek. Het is een avond om buiten te blijven tot de zon ver achter de horizon weggezakt is. Toch komen er die zwoele lenteavond zo’n tweehonderd belangstellenden naar de verduisterde congreszaal van de Bright Night.

Alle stoelen zijn bezet, dus velen staan op hun tenen achter in de zaal om vooral niets van het spektakel te missen. Een dozijn kersverse gadgets wordt één voor één ceremonieel onthuld door een presentator die elk speeltje van snedig commentaar voorziet. Zodat iedereen het goed kan zien, ook achterin, wordt alles gefilmd en direct op manshoge schermen geprojecteerd. De hoofdact bestaat uit twee iPads die clandestien uit de VS zijn overgevlogen, want in Europa zijn ze nog niet officieel te koop. Wanneer alle hebbedingen zijn uitgepakt, mogen de toehoorders er zelf mee spelen. Heel kort maar, want iederéén wil ze natuurlijk even in zijn handen houden. Rond de twee iPads is het een drukte van belang. Nadat de gadgets betast en besnuffeld en door de Bright-redactie weer ingepakt zijn, wordt er aan de bar achter de zaal nageborreld.

Lees de rest van het artikel in HP/De Tijd van deze week