Spring naar de content

De top 25 van de Confettigeneratie

Een ijverige generatie die niet stil kan zitten, en niet voor één gat te vangen is. Dat belooft wat. Van een internet-entrepreneur tot ontluikende literator: de 25 kartrekkers van de Confettigeneratie op een rij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op 4: Dusty Ciggaar (1991)
New kid in Bluestown! De gitarist en zanger met opgestijfde kuif is pas 19 lentes jong, maar al lang en breed bewierookt als wereldtalent. Staat wekelijks op de planken met The Rhythm Chiefs en speelde zelfs een hele tour de gitaarriffs voor blueskoning Ian Siegal, die zijn pols brak na iets te veel whisky. Niettemin maakt hij geen blues voor ‘feestende zuiplappen’, maar typeert zijn muziek als een mix van country, funk, rock, jazz, soul en hiphop. Nogal een mond vol. De brede oriëntatie is ook terug te vinden op z’n i-pod. Liedjes uit de jaren veertig staan gebroederlijk naast nummers van Tom Waits en palingsound van de Volendamse groep de 3J’s.

Op 3: Marie-Anne van Stam (1988)
Een van de meest succesvolle deelnemers van de Battle of Concepts. Op de website bieden bedrijven en overheden een probleem aan. Studenten reageren met oplossingen. Crowdsourcing dus. In anderhalf jaar tijd viel de studente pedagogische wetenschappen zestien keer in de prijzen. De ene keer met een idee over jeugdwerkloosheid, de andere keer met een concept over het toegankelijker maken van bossen. Op haar eigen website verkoopt ze zelfontworpen lampen en vogelhuisjes.

Op 2: Lauren Verster (1980)
Brutaal opdondertje met poppengezichtje. Stortte zich, verveeld door het modellenleventje, in de televisiejournalistiek. Eerst als guerillajournalist voor het MTV-programma 6pack, daarna met haar eigen programma ‘Lauren Verslaat’ waarin ze beroepsfotografen volgde in bloedstollende situaties. Ging onverschrokken op reportage in de sloppenwijken van Rio en waagde zelfs sprong uit een helikopter boven de Colombiaanse jungle, op zoek naar rebellen van de FARC. Adrenalineverslavinkje? Inderdaad. Trad definitief toe tot het walhalla der BN’ers sinds haar optreden als Jakhals in De Wereld Draait Door.

Wie staat er op 1? Lees de volledige top 25 in HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen