Van Bronckhorst zowel beste als slechtste man op het veld

niek stolker 21 jun 2010 Politiek

Is Giovanni van Bronckhorst, aanvoerder van het Nederlands voetbalelftal, nu goed bezig of juist niet? De deskundigen zijn het er niet over eens. De man is oud, traag en over the hill, maar neemt zoveel ervaring mee dat hij de jongere jongens op sleeptouw kan nemen. Bovendien: wat zijn de alternatieven op de linksbackpositie? Gelukkig bieden de nieuwe, geavanceerde computerprogramma’s uitkomst. Hoewel…? Tegen Japan was hij zowel de állerslechtste man op het veld (volgens ORTEC/TSS) als de állerbeste (volgens de CastroI Index).

ORTEC, maker van ‘beslissingsondersteunende ICT-systemen om sportprestaties te analyseren‘, kende het Nederlands elftal een 4,8 toe. Dit lage gemiddelde was mede te danken aan de belabberde prestaties van Giovanny (jammer, die y), die met een 3,6 het laagste cijfer kreeg toebedeeld.
[[image file=”2010-06/afbeelding_3_copy3.png” align=”inline” ]]

De Castrol Index (goedgekeurd door de FIFA) komt met hele andere cijfers. Sterker: na het turven van alle breedtepasses, tikkies terug, ingooien en afzwaaiers concludeert het programma dat Oranjes aanvoerder de beste man van het veld was. Cijfer voor Gio: een 8,7!

[[image file=”2010-06/afbeelding_8_copy4.png” align=”inline” ]]

[[ poll uid=173 ]]

Reageer op artikel:
Van Bronckhorst zowel beste als slechtste man op het veld
Sluiten