Spring naar de content

Wietroker Snoop exit; Hofstad verwelkomt homohater met open armen

Controversieel: rapper Snoop Dogg mag niet op het Haagse Parkpop optreden om het ‘open en vriendelijke karakter’ van het festival te behouden, maar diens vervanger Beenie Man, bekend van teksten als I’m dreaming of a new Jamaica, come to execute all the gays, is wél welkom in de Hofstad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) besloot na overleg met de lokale driehoek, bestaande uit behalve de liberaal ook het Openbaar Ministerie en politie, om Snoop Dogg te weigeren van het gratis festival. Hij zou het ‘open en vriendelijke karakter’ van het festival aantasten. De rapper staat bekend om zijn losbandige soft-drugsgebruik, ook op het podium.

Als vervanger van Dogg presenteerde de festivalorganisatie al snel de Jamaicaanse reggae-rapper Beenie Man. Of hij wel het ‘open en vriendelijke karakter’ van het festival uitdraagt? Tja, Beenie Man kwam al meerdere malen in kwade daglicht na homofobe uitspraken. In 2004 moest hij zelfs enkele concerten in Engeland afzeggen nadat hij op vliegveld Heathrow was aangehouden vanwege het opruiende karakter van zijn teksten. Verder trad hij na protest van homorechten groepen niet op bij een MTV concert. Beenie Man zelf ziet het allemaal wat luchtiger, hij claimt met zijn teksten niemand te willen beledigen en wijst op verkeerde interpretatie.

Oordeel zelf, wie past beter bij het ‘open en vriendelijke karakter’ van Parkpop, de tot het ophangen van lesbische vrouwen oproepende Beenie Man of de wiet rokende Snoop Dogg?

<object width=”410″ height=”310″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/UOs_9vZiRiQ&hl=en_US&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/UOs_9vZiRiQ&hl=en_US&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”250″></embed></object>

<object width=”410″ height=”310″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/aB1P4W4KNkY&hl=en_US&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/aB1P4W4KNkY&hl=en_US&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”250″></embed></object>

UPDATE, 12.36 uur – Ook homofiele dj’s moeten dood. Lyric-uitleg [[popup file=”2010-06/afbeelding_53.png” description=”hier” align=”inline” ]].
UPDATE, 12.46 uur – Parkpop is tegen homogeweld. En Beenie Man schijnt ook een beetje bijgedraaid te zijn.