Formeren met De Telegraaf: snuffelen, aftasten en likken tegelijk

bas paternotte 23 jun 2010 Cultuur

Wij zijn al jarenlang fan van De Telegraaf-columnist Rob Hoogland. Scherpe visies, heldere redeneringen en altijd een leuke kwinkslag. En altijd de spijker op de kop slaand. Maar vanmorgen werden we een beetje misselijk. Het ging over ‘snuffelen, aftasten en likken tegelijk’. Hoogland’s hond Bavink (Hoogland leest ook Nescio, inderdaad) speelde namelijk een hoofdrol in zijn kolom. “Vroeger werd het gewoon aftasten genoemd. Voor de verdorvenen van geest, waartoe ik godzijdank toen reeds behoorde, had dat ook al iets licht pornografisch.”

Enfin, u moet het maar lezen om het te geloven. “Dat was echt niet het geval geweest als ik ome Joop de freule [[popup file=”2010-06/krant2-1.jpg” description=”had zien besnuffelen” align=”inline” ]]” Of zoals een collega vanmorgen verzuchtte: “Volgens mij worstelt Rob ergens mee.”

Er hangt sowieso iets in de lucht. Ronald Giphart (De Volkskrant) heeft het in het kader van de formatie over [[popup file=”2010-06/giphart.jpg” description=”swaffelen” align=”inline” ]].

Reageer op artikel:
Formeren met De Telegraaf: snuffelen, aftasten en likken tegelijk
Sluiten