Spring naar de content

Wilders en HP/De Tijd zijn weer goed met elkaar

Het heeft even geduurd maar Geert Wilders praat weer met opinieblad HP/De Tijd. De politicus heeft een artikel geschreven over zijn ervaringen tijdens de formatiegesprekken van vorige week. Wilders legt in het artikel de schuld van het mislukken van de onderhandelingen bij het CDA. Tevens bedankt hij Matthijs van Nieuwkerk, Clairy Polak en Felix Rottenberg voor zijn overwinning: “Jullie hebben ons met je dagelijkse anti-PVV-tirades alleen maar populairder gemaakt, nog oprecht veel dank daarvoor.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wilders was enige tijd ziedend op HP/De Tijd omdat verslaggeefster Karen Geurtsen een undercover-verhaal had geschreven over de PVV begin dit jaar. Wilders zei daarover op zijn Twitter-account: “HP/De Tijd heeft infiltrante op fractie gehad. Op valse voorwendselen bij ons binnengekomen dus. Nieuw dieptepunt voor linkse media. Smerig!”

In het artikel haalt Wilders hard uit naar het CDA. “Maxime Verhagen helpt Cohen weer op het pluche. Een schande voor het CDA en een ramp voor Nederland.” Volgens Wilders hadden hij en VVD-partijleider Mark Rutte vertrouwen in elkaar. “Rutte en ik hebben via de informateur aan Verhagen laten weten dat wij  – ondanks nogal wat verschillen en ongetwijfeld na pittige onderhandelingen met de drie partijen – het vertrouwen hebben eruit te kunnen komen.” Maar de rol van het CDA was cruciaal volgens Wilders: “Het CDA-voorstel om eerst een concept-akkoord van VVD en PVV te krijgen voor ze mee aanschuiven is natuurlijk irreëel, grotesk en arrogant.”

HP/De Tijd werkt vaker samen met politici. Zo hadden tijdens de verkiezingen Femke Halsema (GroenLinks) en Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) een vaste rubriek in het blad. Ook publiceerde demissionair minister-president Jan Peter Balkenende (CDA) daags voor de verkiezingen een ‘brief aan de Nederlandse kiezer’.   

HP/De Tijd ligt vanaf vandaag in de winkel.