Grijze school

import bieven 25 jun 2010 Cultuur

Op mijn weblog dat in het – erg mooi geschreven – artikel over de grijze school (HP/De Tijd, 11 juni) wordt genoemd, heb ik het volgende geschreven: HP/De Tijd had een lang artikel over het mengen van witte scholen. Ook werd mijn naam hierin genoemd, en al waren het vleiende woorden – ‘een gedreven idealist’ – de journalisten hebben hun huiswerk niet goed gedaan.

Naast het feit dat niet alle goed gemengde scholen in Amsterdam werden genoemd (waar waren bijvoorbeeld de St. Jan en de Multatuli in stadsdeel West?), kwam het in dat ene zinnetje over mij over alsof ik ten eerste al op de school zit met mijn dochter en ten tweede alsof ik een roepende in de woestijn ben. Inderdaad, ik ben een eenling in het starten van het initiatief, maar wel eentje met al heel veel volgers.

Jammer dat de journalisten mijn weblog niet goed hebben gelezen en er voor mijn gevoel op uit waren het onderwerp van een negatieve kant te belichten. Ik vond dat de journalisten iets te kort door de bocht gingen in dat deel van het verder goede artikel (ik schrijf dat nu al twee keer, omdat ik geen klager wil zijn).

Misschien heb ik het wel verkeerd en wil een van hen nog hierop reageren. Dan sta ik daarvoor open.

Shirley Brandeis, Amsterdam

Reageer op artikel:
Grijze school
Sluiten