Veertigers aan de macht

import bieven 25 jun 2010 Cultuur

Roelof Bouwman, Frans van Deijl en Boudewijn Geels lijken mij mensen die op de PVV hebben gestemd. Behalve van de islamieten moeten we nu ook van de vijftigplussers in de politiek af (HP/De Tijd, 11 juni). En dat in een tijd waarin de meeste partijen de AOW-leeftijd tot 67 willen opvoeren. Arme vijftigplussers!

In de debatten stak Job Cohen juist als enige gunstig af als iemand die niet met zijn carrière bezig is, maar omwille van het landsbelang wil meebesturen in Den Haag. Daar gaat het toch om?

En wat is eigenlijk zo bijzonder aan de twitterende generatie? Ze zijn kennelijk niet zo somber en verbeten, praten niet over oorlog. Ja, na regen komt zonneschijn. Welke generatie heeft zich ingezet voor de afschaffing van de apartheid en de val van de muur? De Verloren Generatie kreeg wat dat betreft een gespreid bedje.

De generatie van Cohen zal zeker naar de oorlog verwijzen, omdat nu weer het gevaar van uitsluiten van een hele bevolkingsgroep dreigt. Of hebben de schrijvers van het artikel dat niet in de gaten?

Geloof mij, jongere generatie, de mens is sindsdien niets veranderd. Er kan zomaar weer een ramp ontstaan als in de vorige eeuw. Om dat te voorkomen hebben wij geen carrièremakers nodig maar wijze, verstandige mensen, die het goed met alle bewoners van dit land voorhebben.

L. Groenboom, Bodegraven

Reageer op artikel:
Veertigers aan de macht
Sluiten