Spring naar de content

Zomertelevisie Bert Brussen

Zomer op televisie is net zo spannend als komkommers zien groeien. Sterker: zomer op televisie komt meestal neer op de programmering van uiterst interessante documentaires over de groei van de komkommer. Dat, en herhalingen, herhalingen van herhalingen en herhalingen van herhalingen van stokoude herhalingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Net 5 bijvoorbeeld gooit gewoon weer de complete serie S1ngle in de avondprogrammering. "Voor wie het nog eens vanaf het begin wilde zien." Mensen die deze serie echt nog eens vanaf het begin wilden zien, mogen zich per e-mail bij ondergetekende melden. (Niet echt mailen, ik plaats ze integraal door.)

De AVRO daarentegen gebruikt de zomer heel dapper voor programmering van spiksplinternieuwe programma's. Behaalde resultaten uit het verleden bij onder andere de VARA (Wat Heet, De Zomer Draait Door) zijn bepaald geen garantie voor de toekomst. Misschien dat de AVRO daarom 'een zomer vol kunst en cultuur' belooft. Dat trekt sowieso nooit veel kijkers, dus floppen is lastig.

Ze hebben bij de AVRO zo veel zin in de zomer dat ze Regina Romeijn als presentatrice inzetten. Romeijn maakte eenmalig een succesvolle programmareeks bij de EO (Zij gelooft, zij niet) en faalde daarna met spelshows en een programma over beeldende kunst bij de AVRO (Lekker origineel). Maar wat gaat Romeijn deze zomer presenteren? Juist. Een programma over beeldende kunst (met de pakkende en verrassende titel Lekker).

Ach, je moet maar zo denken: zomertelevisie is en blijft toch bewegend behang voor bij het barbecuen.