Ondertussen, in België…

eelko rol 6 jul 2010 Politiek

Hè gezellig, een verse katholieke beerput! Ditmaal in het aartsbisschoppelijk paleis van Mechelen, om precies te zijn. Bij huiszoekingen aldaar zijn de zwaantjes namelijk op foto’s van de opgravingen en de kinderlijkjes van Julie en Mélissa – jawel, de slachtoffertjes van Marc Dutroux – gestuit, alsmede een stapel shredderklare documenten over pedofilie die alléén voor het gerecht bedoeld waren.

Aartsbisschop en kardinaal Godfried Danneels is vanochtend inmiddels keihard in de boeien geslagen en afgevoerd richting de gebouwen van de federale politie in Brussel. Daar zal hij ondervraagd worden als getuige in deze doofpotoperatie rond seksueel misbruik door geestelijken.
Ook is een briefwisseling ontdekt tussen RK-bonzen over geheime en verbrande dossiers betreffende pedofilie binnen de kerkgemeenschap. Alles duidt er dus op dat men de grond wat heet onder de voeten werd en ze als een gek aan het verdonkeremanen zijn geslagen, maar op heterdaad betrapt zijn. En dus gaan er koppen rollen.

Overigens zegt Eric de Beukelaer, woordvoerder van de Belgische bisschoppen, niets van de documenten te weten. “We vragen ons af vanwaar die informatie komt,” aldus de Beukelaer.

Is het einde van de Katholieke Kerk dan toch echt in zicht?

[[image file=”2010-07/julie-en-melissa.jpg” ]] Julie en Mélissa

Reageer op artikel:
Ondertussen, in België…
Sluiten