Spring naar de content

VVD: weerstand tegen Paars Plus neemt toe

Terwijl de onderhandelaars op een geheime locatie ergens in Den Haag aan het overleggen zijn over een Paars Plus-kabinet neemt de druk op Mark Rutte toe. Het rommelt nu al een paar weken in de achterban, de roep om te stoppen met onderhandelen neemt nu alleen maar toe. “Het is vreemd dat Paars Plus de eerste coalitie is die inhoudelijk wordt onderzocht.” Wie zegt dat?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Dat zegt directeur Patrick van Schie van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD, vandaag in NRC Handelsblad. Dit is de vierde voorkeur voor de VVD, zegt van Schie, maar door bezwaren van de andere partijen tegen de voorkeuren van de VVD zijn onderhandelingen over deze optie inmiddels geopend. “Dat is toch heel vreemd?

Dat gaat lekker met Rutte. Eerder deze week was er ook al kritiek op de lijn die hij lijkt te zijn ingeslagen. Zo ziet Frank de Grave (die zélf minister was in een Paars kabinet, mind you) het ook al niet zitten. Of zoals onze gewaardeerde collega Syp Wynia van Elsevier het omschrijft: “Paars Plus is de politieke zelfmoord van Mark Rutte.” Bizar, heeft de VVD alsnog de verkiezingen verloren.

Onderwerpen