Aangiftecircus

import de kring 9 jul 2010 Cultuur

Het is zo langzamerhand een spelletje aangifte-overgooien geworden. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink heeft een aangifte aan zijn broek hangen van Lucie Mosterd wegens laster en smaad. Lucie is de moeder van Maria Mosterd, die de bestseller Echte mannen eten geen kaas schreef.

Korterink is niet onder de indruk. “Nu dit weer,” verzucht hij. “Dit verbaast me niets.”

Lucie Mosterd deed aangifte tegen Korterink en haar ex-man naar aanleiding van het boek Echt mannen eten wél kaas, dat het verhaal van Maria Mosterd gedeeltelijk ontkracht. In dat boek laat Korterink onder anderen ‘loverboy’ Manou en de ex-man van Lucie aan het woord. Naar eigen zeggen wordt ze ‘als een gestoorde vrouw’ weggezet. “En dat pik ik niet langer.”

Er zijn inmiddels drie aangiftes gedaan in het circus rond Maria Mosterd en haar boek. Eerder deed Maria aangifte tegen haar oude middelbare school omdat die geen moeite had gedaan loverboys van het schoolplein te houden. Later deed ‘loverboy’ Manou aangifte tegen Maria en haar moeder wegens smaad. De aangifte van Lucie tegen Korterink sluit het rijtje voorlopig af.

De misdaadjournalist zal er overigens geen minuut minder om slapen. “Ik had het eigenlijk wel een beetje verwacht. Ik ben er niet bang voor. Alle andere aangiftes liggen nog onbehandeld op het politiebureau. Ik denk dat dat met deze niet anders zal gaan.” BS

Reageer op artikel:
Aangiftecircus
Sluiten