Homo als hoofdredacteur

import de kring 9 jul 2010 Cultuur

In het Katholiek Nieuwsblad van 2 juli uit redacteur Henk Rijkers in een column zijn ergernis jegens weekblad Elsevier. Onder de kop ‘Foei Elsevier!’ heeft Rijkers kritiek op het feit dat het weekblad God met een kleine letter schrijft. Volgens de KN-redacteur is het een uiting van totalitarisme. “Deze authentieke Sovjet-regel is, toen hij in Rusland werd afgeschaft, bij ons vrijwillig ingevoerd.”

Rijkers in een reactie: “Ik vind het heel erg, al is dat wel een emotionele uitspraak. Ik heb zelf Russisch gestudeerd. Het is een uiting van totalitarisme om het met een kleine letter te schrijven. En Allah wordt natuurlijk wel met een hoofdletter geschreven. Dat is niet consistent.”

Een reactie van zijn hand op de website van Elsevier werd verwijderd. “Dat is nou typisch politiek correct. Eerst iets doordrukken en vervolgens kritische geluiden verdonkeremanen.”

In zijn schrijven, dat toevallig naast de column van voormalig Elsevier-columnist Hans Hillen staat, ergert Rijkers zich bovendien aan het feit dat het weekblad echtgenote ‘keihard’ echtgenoot noemt. Voorts meldt Rijkers tussen neus en lippen door dat Elsevier ‘een homo als hoofdredacteur heeft’.

Waarom wordt de seksuele geaardheid van Arendo Joustra te berde gebracht? “Er is een zekere band tussen homo-emancipatie en de linkse genderideologie. De verschillen tussen de geslachten worden even weggezet als iets cultureels.” Maar dat legt Rijkers niet uit in zijn column. Hij laat slechts weten dat de hoofdredacteur homo is. “Ik leg de link enigszins, maar ik ga niet te veel voorkauwen voor de lezer.” FV

Reageer op artikel:
Homo als hoofdredacteur
Sluiten