Wim de Jong 52: ‘Het was in anderhalve minuut bekeken’

Jenny Velthuys 15 jul 2010 Leven

‘Toen ik op de School voor Journalistiek begon, dacht ik: nu moet het er maar eens van komen. Ik woonde bij mijn ouders en ik wilde ervoor zorgen dat ik in Utrecht bleef slapen. Maar het werd steeds later en ik had nog steeds geen slaapplek. Toen heb ik aan de kantinejuffrouw gevraagd of ik bij haar kon overnachten. Ze was een jaar of 47. Ik lag op de logeerkamer toen ze vanuit haar bed riep dat er een schilderij op haar kamer stond dat ze me wilde laten zien. ‘Ik kom morgen wel kijken,’ riep ik terug. Ja, ik heb die kans maar aan me voorbij laten gaan.

Eerder had ik ook dat soort momenten gehad met meisjes. Zo was ik een jaar daarvoor voor het eerst op vakantie met vrienden. Het was meteen al raak op de camping; we hadden sjans met een groep meisjes. Ze zouden later naar onze tent komen om nader kennis te maken. Maar toen ze eenmaal arriveerden, bleek mijn prooi met een kinderwagen te lopen. Ze had al een kind van een andere affaire. En als zo’n meisje daarna naakt naast je in de tent ligt, dan denk je toch: ze heeft al een kind.

Uiteindelijk is mijn eerste keer met een medestudente geweest van de School voor Journalistiek. We waren samen uit in de studentendisco Wooloomooloo en ze was ontzettend dronken. Ik heb haar halfflauw van de vloer geraapt en naar ons studentenhol gesleept. Toen ik me over haar ontfermde sprong er een soort vonk over, denk ik. Maar erg groot moet die vonk niet geweest zijn, want het was in anderhalve minuut bekeken. Echt zo van: vier keer stoten en klaar. Als man heb je er de eerste keer gewoon totaal geen controle over. De weken daarna heb ik haar niet durven aankijken van schaamte.

Als jongen had seks voor mij een hoog consumptief gehalte. Het was vooral scoren. Maar ik vind seks oprecht veel lekkerder als er gevoel bij komt. Daar kwam ik achter toen ik het voor het eerst deed met een vrouw die ik in alle opzichten respecteerde. Ik was zo van haar onder de indruk dat ik ‘m van de zenuwen niet omhoog kon krijgen. En dan voel je je kwetsbaar. Dat schept intimiteit. En dan moet je opeens op heel andere manier leren vrijen. De meeste vrouwen in mijn leven vinden dat goeie seks is gebaseerd op spanning. Maar volgens mij is seks de optelsom en uitkomst van knuffelen.”

Reageer op artikel:
Wim de Jong 52: ‘Het was in anderhalve minuut bekeken’
Sluiten