Spring naar de content

BP: lek = dicht

Zou het ze dan toch eindelijk gelukt zijn? BP zegt van wel, dus Obama is een happy camper. Voor het eerst sinds 20 april dit jaar stroomt er namelijk eens géén o zo kostbare olie de Golf van Mexico in, maar kan het weer in alle rust opgevangen worden door de daartoe bestemde tankerschepen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Een eerdere poging het lek te repareren mislukte nog jammerlijk, ditmaal zijn de vooruitzichten goed, aldus BP-bobo Doug Suttles: “Maar we zijn er nog lang niet.” Er worden momenteel nog tests uitgevoerd waarbij de druk in de over het lek geplaatste kap wordt opgevoerd, zodat kan worden gemeten hoeveel het nieuwe apparaat kan hebben. Deze tests kunnen nog tot 48 uur in beslag nemen.

<object width=”410″ height=”330″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/Hxqo9F2Knhs&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/Hxqo9F2Knhs&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”330″></embed></object>

Inmiddels liggen er tankers klaar om de olie, die via de kap omhoog wordt gepompt, op te vangen. Verwacht wordt dat er tussen de 35.000 en 60.000 vaten per dag kunnen worden verwerkt. Hopelijk betekent dat dat de benzineprijzen dan ook eindelijk weer eens zakken…

Update: Het aandeel BP schoot vanochtend op de beurs in Londen met 4 procent omhoog. Belegggers reageerden opgelucht nu voor het eerst sinds april geen olie meer de Golf van Mexico instroomt.

Onderwerpen