De parallelle werkelijkheid van de Volkskrant

bas paternotte 19 jul 2010 Cultuur

[[image file=”2010-07/volkskrant_is_links.jpg” align=”inline” ]]

De kop die u hier boven ziet staan komt uit de Volkskrant  van vandaag. Pagina 2 om precies te zijn. Laat het even op u inwerken: Rutte bewerkt top VVD voor Paars-plus. U krijgt zometeen het hele verhaal te lezen. De kop dekt niet de lading. In het hele verhaal, alle 449 woorden (we hebben ze [[popup file=”2010-07/woorden.jpg” description=”geteld” align=”inline” ]]) wordt namelijk niet één keer gezegd dat de VVD-partijleider zijn liberalen probeert warm te maken voor een pretkabinet met D66 en GroenLinks.

En dat zou ook niet slim zijn van Mark Rutte. Want iedere dag wordt de tegenstand binnen zijn achterban groter. Daar hebben we al eerder een stukje over geschreven, weet u nog

Lullig voor ‘huisgenoot P.’ en z’n vrouw (met d’r huiltweets) die net zijn teruggekeerd uit de VS. De vraag is namelijk niet óf Rutte de stekker eruit trekt, maar wanneer precies. Paars Plus? It just ain’t gonna happen. De geheime linkse agenda van de Volkskrant ten spijt. Het verhaal met de suggestieve kop leest u [[popup file=”2010-07/links_verhaal.jpg” description=”hier” align=”inline” ]].

Reageer op artikel:
De parallelle werkelijkheid van de Volkskrant
Sluiten