Nieuws van ver: ‘Sneijder scoort eigen goal’

bouke sonnega 19 jul 2010 Cultuur

Ook achter de bergen en over de zee ratelen de toetsenborden over Wes en Yo. De buitenlandse media raken er niet over uitgepraat. Van ‘een eigen goal op modegebied’ tot ‘Sprookjeshuwelijk als troost voor WK-verlies.’ Een kleine samenvatting.

Engeland
De Engelse pers walgt van de kledingkeuzes van de tortelduifjes. Zo was de trouwerij volgens de Daily Mail een ‘eigen goal op modegebied‘, waar vooral het pak van Wesley het moest ongelden.

Over dat pak werd trouwens wel meer gepraat. Het magazine The Spoiler vraagt zich hardop af of Sneijder een klein mannenpak of een [[popup file=”2010-07/afbeelding_99.png” description=”grote kindermaat” align=”inline” ]] aan heeft.

Frankrijk
In Frankrijk, waar ze doorgaans meer verstand van mode hebben dan in Engeland, is men juist positief over Wes’ zijn kabouterkostuum. “De ster toont zich bijzonder modebewust,” aldus de Franse versie van People Daily.

Italië
De Italiaanse bladen zijn, zoals gebruikelijk, meer geïnteresseerd in de vervoermiddelen van de twee. Ze spreken vol lof over de oldtimer van Wesley en de koets van Yolanthe.

Zwitserland
Ook in de bergen zijn ze niet vies van een beetje overdreven romantiek en dat is terug te lezen in de koppen. ‘Een sprookjeshuwelijk als troost voor het WK,’ zo kopt het Zwitserse Sport.ch. Ze raken niet uitgepraat over de witte rozen die het paar helemaal uit Nederland had laten komen. Mooi.

Nederland
De stereotypen houden niet op: in Nederland maakt men zich vooral druk over de prijs van Wesley’s pak. Tienduizend euro, volgens het AD.

Overigens houden de twee de Nu.nl-lezer [[popup file=”2010-07/gemoederen.png” description=”lekker bezig” align=”inline” ]].

Reageer op artikel:
Nieuws van ver: ‘Sneijder scoort eigen goal’
Sluiten