Spring naar de content

51 vrijpostige vragen aan Metje Blaak

Ze werkte 23 jaar als prostituee, maar de wensen van de klanten werden haar te extreem. Nu komt ze op voor de belangen van hoeren. 51 vrijpostige vragen aan Metje Blaak. ‘De prostitutie is geliquideerd.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Linda de Mol is een pooier.
“Dat heb ik gezegd, ja.”

Ik begreep totaal niet waarom. Lezeressen van LINDA. konden een nacht met een gigolo winnen. Wat kun jij als spreekbuis van de prostitutie daar nou op tegen hebben?
“Met het idee dat vrouwen een leuke avond met zo’n man kunnen hebben is niets mis. Juist goed voor de emancipatie, zou ik zeggen. Maar die mannen staan open en bloot in het blad. Ik weet wat voor ongelukken er daardoor kunnen gebeuren.”

Wat voor ongelukken?
“Stel, ik ben een zakenvrouw en ik wil zo’n man eens inhuren. Dan neem ik toch niet een kerel die in de LINDA. heeft gestaan? Dan loop ik in de kijker. Je wil natuurlijk lekker anoniem.”

Die keus is aan zo’n vrouw. Als ze het anoniem wil, doet ze het niet via Linda de Mol.
“Nee, maar die mannen hebben straks echt beduidend minder werk nu ze in het nieuws zijn geweest. Dat is gewoon inkomstenderving.”

Dat moeten ze zelf weten. Deze mannen zijn toch bij hun volle verstand?
“Ja, maar toch vind ik dat Linda de Mol zich opstelt als exploitant. Je geeft iemand cadeau, daar heb ik moeite mee. Als ze het met een vrouwelijke prostituee had gedaan, was het hommeles geweest. Nu wordt er een beetje lacherig over gedaan, maar je geeft wel een mens cadeau.”

Dat doe je ook als je iemand een bon geeft voor de schoonheidsspecialiste.
“Ja, maar die levert geen seksuele diensten.”

Seks moet je niet weggeven?
“Zoiets ja. Dat gecombineerd met het feit dat Linda de Mol die mannen zo in de publiciteit bracht, maakte dat ik er een raar gevoel bij had.”

Je bent zelf anders ook niet vies van publiciteit en je hebt nooit een geheim van je verleden gemaakt.
“Nee, maar dat heeft me ook veel problemen opgeleverd. Er gaat geen dag voorbij of ik word uitgescholden voor hoer en in mijn gezicht gespuugd.”

Waarom heb je je verleden dan niet gewoon voor jezelf gehouden?
“Ik heb op een gegeven moment een boek geschreven over alles wat ik heb meegemaakt. Ik moest mijn verhaal kwijt. In wezen was het een brief aan mijn zoon. Ik wilde hem uitleggen wie ik was. Hij begreep mij niet en vond mij maar een raar wijf.”

Niet zo gek als je moeder andere heren ontvangt.
“Ik was ook een extreme moeder, ja. Hij heeft nooit iets van die prostitutie gemerkt, hoor, ik heb altijd een dubbelleven geleid.”

Lees de rest van het artikel in HP/De Tijd van deze week

Onderwerpen