Spring naar de content

Brandweer redt kat uit boom

Het is vandaag 21 juli, en iedereen die ook maar een beetje het nieuws volgt weet dat de komkommers je ondertussen om de oren vliegen. Tuurlijk, er gebeuren heus dingen die er toe doen: Paars-plus is een definitieve no go, de Vierdaagse kampt met ettelijke blarenlopers en een hittegolf, Lowlands is finaal uitverkocht… Maar vergeet alstublieft het kleine leed niet!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In het Friese Dokkum moest de brandweer namelijk met groot materieel uitrukken om een kat uit een boom te redden. De kat zat al vanaf maandag in de boom, maar eerder werd besloten om het nog een dagje aan te zien. Het arme beest wist echter niet op eigen kracht naar beneden te komen, dus werd gisteren besloten met man, macht én een hoogwerker aan een reddingsplan te werken. Met succes, al verliep de heldendaad uiteindelijk niet zonder slag of stoot.

De kat – we noemen hem voor de gelegenheid even ‘Komkommertje’ – is inmiddels weer veilig bij zijn baasje en maakt het naar omstandigheden goed, aldus WâldNet.

Overigens was het afgelopen zondag ook al raak in Dokkum. Toen moest de brandweer eveneens op komen dagen voor een kat in boom.

Uit de serie Komkommer van de dag:
– 20 juli: Zwembadjes zijn op!

Onderwerpen