Spring naar de content

Van Aartsen ergert zich aan onbenullige PVV-vragen

Arnoud van Doorn, PVV-raadslid in Den Haag, heeft van burgemeester Jozias van Aartsen te horen gekregen dat hij wel op mag houden met het hinderen van de politie in Den Haag door het stellen van irrelevante vragen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Van Doorn stelde de gemeenteraad vorige maand tot twee maal toe vragen over de rellen op het Jonckbloetplein, waarbij hij niet schroomde de relschoppers te betitelen als “Marokkaans straattuig”. Helaas voor de heer Van Doorn bleken de eerste keer 16 van de 17 gearresteerden van Nederlandse komaf te zijn, en de tweede maal waren dat er 13 van de 14. Niet één van de verdachten is van Marokkaanse afkomst. Gek dat hij dat niet wist overigens, aangezien hij daar zelf aanwezig was.

Bij het antwoord op de eerste set vragen tikt Jozias van Aartsen het raadslid op de vingers. Zo schrijft hij: “Het tot op detailniveau uitzoeken van gegevens over verdachten ten behoeve van raadsvragen legt fors beslag op schaarse recherche-capaciteit die daardoor niet kan worden ingezet voor andere politietaken.”

Van Doorn wordt dus vriendelijk verzocht de politie gewoon haar werk te laten doen. Iets wat op dit moment wel zal lukken, want Arnoud van Doorn zit in een blokhut in de sneeuw.

Onderwerpen