Spring naar de content

PvdA-burgemeesters zijn geldverbranders

Weet u het nog? Vorige maand werd bekend dat de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen met alle geweld begin dit jaar in een business class-stoel naar de wereld-expo in Shanghai moest vliegen. De vijf Utrechtse ambtenaren die hem begeleidden vlogen wél in de goedkopere economy class. Inmiddels is duidelijk wat dit tripje heeft gekost: 22.091,18 euro. Zijn Rotterdamse partijgenoot Ahmed Aboutaleb maakte het nog bonter: 43.700 euro.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur. Van de vijf gemeenten die het meeste geld uitgaven aan de trip hebben er vier een PvdA-burgemeester.

 
Bron: Binnenlands Bestuur.

Overigens zijn er ook bestuurders die goedkoop vliegen: de Friese gedeputeerde Sjoerd Galema en de commissaris van de koningin in Flevoland Leen Verbeek namen plaats in de economy class. Friesland besteedde met 3.500 euro (twee man, 9 dagen) het minst van alle provincies aan ‘Shanghai’.

UPDATE, 15.00 uur – En nou niet gaan zeggen dat het geld niet goed besteed is.
<object width=”410″ height=”255″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/LdsGgOL4mb8&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/LdsGgOL4mb8&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”255″></embed></object>