PvdA-burgemeesters zijn geldverbranders

bas paternotte 23 jul 2010 Politiek

Weet u het nog? Vorige maand werd bekend dat de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen met alle geweld begin dit jaar in een business class-stoel naar de wereld-expo in Shanghai moest vliegen. De vijf Utrechtse ambtenaren die hem begeleidden vlogen wél in de goedkopere economy class. Inmiddels is duidelijk wat dit tripje heeft gekost: 22.091,18 euro. Zijn Rotterdamse partijgenoot Ahmed Aboutaleb maakte het nog bonter: 43.700 euro.

Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur. Van de vijf gemeenten die het meeste geld uitgaven aan de trip hebben er vier een PvdA-burgemeester.

[[image file=”2010-07/afbeelding_107.png” align=”right” ]] 
Bron: Binnenlands Bestuur.

Overigens zijn er ook bestuurders die goedkoop vliegen: de Friese gedeputeerde Sjoerd Galema en de commissaris van de koningin in Flevoland Leen Verbeek namen plaats in de economy class. Friesland besteedde met 3.500 euro (twee man, 9 dagen) het minst van alle provincies aan ‘Shanghai’.

UPDATE, 15.00 uur – En nou niet gaan zeggen dat het geld niet goed besteed is.
<object width=”410″ height=”255″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/LdsGgOL4mb8&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/LdsGgOL4mb8&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”255″></embed></object>

Reageer op artikel:
PvdA-burgemeesters zijn geldverbranders
Sluiten