Spring naar de content

Dubbele loyaliteit van de Haagse PVV?

Het is van Geert Wilders bekend dat hij pro-Israël is. Daar is niets mis mee, het land is een parel van licht in een somtijds duister Midden-Oosten. Kletspraatjes als zou agnost Wilders een speelbal zijn in handen van een extreem-rechtse joodse lobby zijn ook onzin. Maar what’s the deal met bovenstaande levengrote Israëlische vlag?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op de foto ziet u de nieuwe fractiekamer van de Haagse PVV die vorige week [[popup file=”2010-07/van_doorn.jpg” description=”in gebruik is genomen” align=”inline” ]]. Het lijkt ons sterk dat de Haagse afdeling van de PVV heel erg pro-Ajax is, dus dit zal wel iets te maken hebben met het pro-Israël standpunt van de partij.

Maar moet dat met zo’n grote vlag? En is die vlag van Nederlands gemeenschapsgeld betaald? Zouden we het pikken als raadsleden van Marokkaanse afkomst de Marokkaanse vlag zouden ophangen in een openbare ruimte zoals het stadhuis? PVV-Kamerlid Martin Bosma heeft de Israëlische vlag in zijn werkkamer hangen, maar dit is geen werkkamer.

Dit riekt naar dubbele loyaliteit van de Haagse PVV. Geert doe er wat aan, stel Kamervragen!