Spring naar de content

‘Eric Smit jaagt mensen op kosten, terwijl hij al dagen bij zijn geld kan’

Journalist Eric Smit, die onlangs geconfronteerd werd met maar liefst twaalf verschillende beslagen op zijn inkomsten en bezittingen door Nina Storms, kan weer pinnen. Dit meldt Storms’ woordvoerder Kay van de Linde. De spindoctor/crisismanager is fel: “Eric Smit jaagt door die acties om hem te steunen allerlei mensen op kosten, terwijl hij sinds eergisteren alweer bij zijn geld kan.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

UPDATE 19.00 uur – Zowel Smit als Van de Linde reageren in de comments.

Het enige waar nu nog beslag op ligt, is op de (toekomstige) royalties van zijn boek Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady, waarvan er volgens de uitgeverij momenteel zo’n 40.000 verkocht zijn. Smit heeft het opheffen van de beslagen inmiddels, een half uur na de tweet van Van de Linde, via een [[popup file=”2010-07/smit.jpg” description=”persbericht” align=”inline” ]] bevestigd.

Smit noemt het intrekken van de beslagen een mooi begin, maar stelt dat “het Nina Storms te doen is om mij in mijn pogingen om in mijn levensonderhoud te voorzien, dwars te zitten” en dat hierom het kort geding van volgende week donderdag gehandhaafd blijft. 

Van de Linde meldt telefonisch dat de zaak al lang beslecht had kunnen zijn, daar zijn cliënte al tijden aanstuurt op mediation op haar kosten, maar dat Smit dit stelselmatig weigert. Laatstelijk nog afgelopen maandag in NOVA. Daarom bleef er uiteindelijk volgens Van de Linde geen andere mogelijkheid over voor Nina Storms dan de beslagen te leggen. Het intrekken van het grootste deel hiervan is volgens hem gebeurd omdat Storms uit de media vernam dat Smit “nog geen brood kon kopen”. Dit zou haar bedoeling niet geweest zijn.

Van de Linde zegt verbaasd te zijn dat tijdens zijn vooraf aangekondigde Twitterspreekuur hij geen enkele vraag is tegengekomen van Smit zelf of diens zaakbehartigers. Nog verbaasder is hij over het feit dat de beslagen eergisteren al zijn opgeheven, maar dat Smit dit niet eerder naar buiten bracht. “Hij jaagt door die acties om hem te steunen allerlei mensen op kosten, terwijl er sinds woensdag nog maar één beslag ligt en hij dus gewoon bij zijn geld kan,” zo zegt hij.

Tot slot wil hij nog kwijt dat het in deze zaak absoluut niet gaat om persvrijheid, maar dat Smit al jarenlang probeert zijn cliente ‘kapot te schrijven’. “En dat heeft niets meer met persvrijheid te maken, maar met een persoonlijke kruistocht,” aldus de spindoctor.

Onderwerpen