Spring naar de content

NOS-baas Hans Laroes: Wilders geen podium bieden

Hans Laroes, hoofdredacteur bij het NOS Journaal, vertelt in een interview met Maarten van Rossem dat zijn redactie soms moedwillig nieuws over Wilders niet uitzendt. Hij stelt: “Bij Wilders denken we soms: laat maar. Je biedt toch een podium aan iemand.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In het interview voor de laatste editie van Maarten! zegt Laroes het “een lastige afweging” te vinden of zijn Journaal wel of geen aandacht moet besteden aan bepaalde uitspraken van Wilders. “Wat doe je bijvoorbeeld over het knieschot voor lastige Marokkanen? Uitzenden of niet?”

Van Rossem vraagt Laroes verder over de oppervlakkigheid van de Nederlandse nieuwsvoorziening. Volgens Laroes valt deze zogenaamde oppervlakkigheid wel mee. “Ik kan wel uitleggen waarom twintig seconden over Paris Hilton belangrijk is voor het Journaal. ” Kritiek heeft hij wel op zijn collega’ s bij NOVA, die naar zijn idee te hyperige reportages maken: “Over de Ikea-zaak in 2009 opende Nova met ‘Amsterdam ontsnapt aan terreuraanslag’. Nou ja, denk ik dan.” Het gehele interview is te lezen in het blad Maarten!

UPDATE – Of Hans Laroes de uitspraken echt heeft gedaan is bij Maarten van Rossem nog maar de vraag. Femke Halsema herriep haar Agnes-Kant-is-zuur-uitspraak afgelopen december: “‘Afschuwelijk. Niet geautoriseerd, staat ook niet op band. Volgens de interviewer een grap bij het afscheid, ik bestrijd dat.”