Spring naar de content

Uitspraak: Joden-zijn-dik-columniste Raja Felgata bijt in het stof

Weet u het nog? De ontslagen columniste Raja Felgata ging HP/De Tijd kapotmaken. Ze maakte een gang naar de Raad voor de Journalistiek omdat we onaardig over haar geschreven zouden hebben en haar ook nog eens een antisemiet hadden genoemd. De Raad van Oude Grijze Mannen heeft nu uitspraak gedaan. Felgata verliest op alle punten: “De klacht is ongegrond.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De getormenteerde Felgata was boos omdat we schreven dat ze weg moest bij Nieuwe Revu, solliciteerde bij HP/De Tijd en we mochten ook niet noteren dat onze lieve vriendin Fatima Elatik haar een hart onder de riem stak.

Het was overigens een unieke zaak omdat roeptoeter Felgata ook wilde dat De Raad uitspraak zou doen over een tweet. Ook daar worden we in het gelijk gesteld: de Raad acht zich niet bevoegd uitspraken te doen over tweets. En zo hoort het ook. Helemaal omdat de tweet bedoeld was als opstekertje voor de geplaagde Felgata.

Nu [[popup file=”2010-07/afbeelding_122.png” description=”vroeg” align=”inline” ]] de Raad ons om de uitspraak integraal te publiceren. En wie zijn wij om mr. drs. Gerrit-Jan Wolffensperger een gunst te weigeren. Daar gaan we: hier vindt u [[popup file=”2010-07/afbeelding_118.png” description=”deel 1″ align=”inline” ]], [[popup file=”2010-07/afbeelding_119.png” description=”deel 2″ align=”inline” ]], [[popup file=”2010-07/afbeelding_120.png” description=”deel 3″ align=”inline” ]] en [[popup file=”2010-07/afbeelding_121.png” description=”deel 4″ align=”inline” ]]. Dag dag Raja, [[popup file=”2010-07/raja_tweet.jpg” description=”wij ook van jou” align=”inline” ]].

Onderwerpen