Spring naar de content

Een nieuwe zomer, een nieuwe poema

Poema’s in Nederland. Ze zijn er niet (niet in het wild, tenminste), maar de sightings en berichten komen eens in de zo veel tijd terug. Soms serieus, soms als grap. Hoe dan ook, de katachtige blijft de gemoederen bezighouden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In oktober 1996 bijvoorbeeld, werd er al eentje gespot in het Bunderbos in Limburg. Deze is echter nooit gevonden, en dit lijkt een broodje aap te zijn. Hierna bleef het een tijd lang stil, tot in juni 2005 grote paniek uitbrak omdat er weer een poema gesignaleerd werd, ditmaal op de Veluwe. Met vijftig mensen van de marechaussee en enkele jachtopzieners werd er toen op het beest gejaagd, maar het bleek uiteindelijk een verwilderde huiskat te zijn.

Vandaag is er wederom poemanieuws. En dit keer is het niet één poema, maar een paartje. Met jongen. In Baarn heeft iemand die een grap wil uithalen namelijk bordjes opgehangen met daarop onder andere de tekst:

“Een poemapaar heeft in het Baarnse bos een hol met jongen […] Er zijn een aantal meldingen gekomen van joggers die aangevallen werden door één van de poemaouderen”

Uiteraard is ook dit weer een hoax. Er is geen poema(paar), er zijn geen aangevallen joggers, maar het dier blijft in dit land blijkbaar tot de verbeelding spreken.

Onderwerpen