Spring naar de content

NOS: Maarten van Rossem kan niet samenvatten

Zoals wij eergisteren al schreven, is het bij een interview van de hand van Maarten van Rossem maar de vraag of de geïnterviewde de uitspraken ook daadwerkelijk gedaan heeft. Femke Halsema herriep haar Agnes-Kant-is-zuur-uitspraak afgelopen december: “‘Afschuwelijk. Niet geautoriseerd, staat ook niet op band. Volgens de interviewer een grap bij het afscheid, ik bestrijd dat.” Nu gaat de Utrechtse historicus weer nat. NOS Journaal-hoofdredacteur Hans Laroes hééft helemaal niet gezegd dat hij Wilders geen podium wil bieden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Dat heeft Hans helemaal niet bedoeld en ook niet gezegd. Het is echt een incorrecte samenvatting van zijn woorden,” aldus Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, in een persbericht. “Hans heeft in het interview gereageerd op een voorbeeld m.b.t. de PVV, maar wat hij zegt geldt natuurlijk voor elke uitspraak van elke politicus. Met Balkenende, Roemer en Cohen gaat de redactie ook zo om. De redactie vraagt zich altijd af of een uitspraak nieuwswaardig is of dat de desbetreffende politicus louter probeert je te gebruiken om te scoren. En daar zijn wij niet voor.”

En: “De NOS is niet van de linkse kerk en niet van de rechtse kerk en ziet het als de kern van zijn taak om in alle gevallen objectief over feiten te berichten en die van duiding en achtergronden te voorzien.”

Volgende keer maar een taperecorder meenemen, Maarten?