Wilders = Mohammed B.

import de kring 30 jul 2010 Cultuur

Geert Wilders zit op hetzelfde intellectuele niveau als Mohammed Bouyeri. Althans, volgens de Duitse filosoof Sebastian Mecklenburg, tevens de man achter de agnostenwebsite www.agnost.net. Wilders liet zich vorige week in een interview met NRC Handelsblad ontvallen dat hij agnost is, maar volgens Mecklenburg kan dat helemaal niet. “Agnosten hebben respect voor alle godsdiensten, omdat ze simpelweg niet weten of er een juiste bij zit. Als Wilders vervolgens gaat beweren dat de islam ‘fout’ is, heeft hij niets van het agnosticisme begrepen. Dan zit hij op hetzelfde intellectuele niveau als Mohammed Bouyeri.”

Maar Mecklenburg is nog niet klaar. “Wilders is zéker geen agnost. Hij gebruikt het agnosticisme om objectief over te komen. Zo van: ‘Zie je wel, ik geloof nergens in, ik ben een redelijk denker. Dus ik kan dan ook geen stomme ideeën uiten, toch?’ In dat geval misbruikt hij onze levensbeschouwing.”

Wilders is wat Mecklenburg betreft dan ook niet welkom bij de agnosten. “Dit is mijn persoonlijke mening, maar ik denk dat heel veel agnosten er zo over denken.”

Reageer op artikel:
Wilders = Mohammed B.
Sluiten