Alexander, kap nou met zeuren

bas paternotte 2 aug 2010 Politiek

Man, man, man, wat gaat het weer moeizaam in Den Haag. Vrijdag lag er iets van een principe-akkoord tussen VVD, CDA en PVV en dat leidde weer tot kritiek van D66-leider Alexander Pechtold. Pechtold is boos want de kans is nu wel heel erg klein dat zijn partij de bijwagen van een kabinet kan worden. En dat is – volgens Pechtold – de schuld van Ruud Lubbers. Die zou zich niet aan zijn opdracht hebben gehouden.

Rare opmerking van Pechtold. Lubbers heeft zich namelijk keurig aan zijn opdracht gehouden. Majesteit vroeg Ruud Lubbers namelijk op woensdagavond 21 juli om onderzoek te doen naar ‘de mogelijkheden die thans reëel aanwezig zijn voor de vorming van een kabinet dat mag rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Staten-Generaal en die daarom inhoudelijk [[popup file=”2010-08/lubbers.jpg” description=”nader onderzocht dienen te worden” align=”inline” ]]’. Daar staat dus niets over een meerderheidskabinet.

Wat ons brengt op Job Cohen. Die ontkent nu dat hij een middenkabinet van VVD-CDA-PvdA zou hebben geblokkeerd. Kuch, is Cohen zo kort van memorie?

Ons advies: kap nou eens met dat geneuzel. La Scherrenburg zegt het ook. Jullie kunnen best betere argumenten verzinnen tegen een minderheidskabinet.

Reageer op artikel:
Alexander, kap nou met zeuren
Sluiten